Knowledge Base

Ask A Question

Questions

5
ANSWERED

Nexpose - console fails to load/start

Nexpose installed on a Win2008R2 server. The console fails to load when connecting to the web site. It makes it to about 94% before it just stops, and the services shut themselves down. Initially we thought it was due to a space issue, we were very low. But now have 100+ GB free on the drive Nexpose is installed in and the warnings are gone from the logs. I'm not entire sure where to look in the logs for a possible misstep, this seems to be about the point where it all goes south: 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] Accepting web server logins. 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] Security Console web interface ready. Browse to https://localhost:3780/ 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] Initializing data warehouse export service... 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] Initializing NSX connection manager... 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] [Started: 2018-06-18T16:55:51] [Duration: 0:00:00.009] Completed initializing NSX connection manager. 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] Initializing IDP credential provider. 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Policy Usage Statistics Status] Starting policy usage statistics status task. 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] [Started: 2018-06-18T16:55:51] [Duration: 0:00:00.004] Completed initializing IDP credential provider. 2018-06-18T16:55:51 [ERROR] [Thread: Security Console] Error during server initialization. java.lang.NullPointerException: null at com.rapid7.nexpose.nsc.NSC.initSubsystems(Unknown Source) [nsc.jar:na] at com.rapid7.nexpose.nsc.NSC.run(Unknown Source) [nsc.jar:na] at com.rapid7.nexpose.nsc.NSC.main(Unknown Source) [nsc.jar:na] 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] Shutting down immediately 2018-06-18T16:55:51 [INFO] [Thread: Security Console] Shutting down Quartz scheduler. Error during initialization, then everything starts shutting itself down. The person assigned to my R7 case keeps point to space as a problem but I have cleaned out more and more and it's not resolving anything (as mentioned, warnings are gone, too)

Posted by Russ Davis about a year ago

0

msfconsole not open this error is showing how to fix it .. help me..

/usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload/android.rb:92:in `not_after=': bignum too big to convert into `long' (RangeError) from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload/android.rb:92:in `sign_jar' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload/android.rb:123:in `generate_jar' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload/android.rb:38:in `generate' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload.rb:204:in `size' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload_set.rb:158:in `block (2 levels) in recalculate' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload_set.rb:102:in `each_pair' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload_set.rb:102:in `block in recalculate' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload_set.rb:98:in `each_pair' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/payload_set.rb:98:in `recalculate' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/modules/loader/base.rb:251:in `block in load_modules' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/modules/loader/base.rb:248:in `each' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/modules/loader/base.rb:248:in `load_modules' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/module_manager/loading.rb:119:in `block in load_modules' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/module_manager/loading.rb:117:in `each' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/module_manager/loading.rb:117:in `load_modules' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/module_manager/module_paths.rb:41:in `block in add_module_path' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/module_manager/module_paths.rb:40:in `each' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/core/module_manager/module_paths.rb:40:in `add_module_path' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/base/simple/framework/module_paths.rb:50:in `block in init_module_paths' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/base/simple/framework/module_paths.rb:49:in `each' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/base/simple/framework/module_paths.rb:49:in `init_module_paths' from /usr/share/metasploit-framework/lib/msf/ui/console/driver.rb:196:in `initialize' from /usr/share/metasploit-framework/lib/metasploit/framework/command/console.rb:62:in `new' from /usr/share/metasploit-framework/lib/metasploit/framework/command/console.rb:62:in `driver' from /usr/share/metasploit-framework/lib/metasploit/framework/command/console.rb:48:in `start' from /usr/share/metasploit-framework/lib/metasploit/framework/command/base.rb:82:in `start' from /usr/bin/msfconsole:48:in `<main>'

Posted by Shivam about a year ago

3

SQL Query failing, Error column does not exist

I am trying to build a basic automated report for server review self service with the following query. Borrowing from another post and adding my own SQL on top, my error states: Error:column css.credential_status_description does not exist Character:946 I only get an error when adding in the SELECT for creds_status. All documentation web and PDF states that column does indeed exist. I have returned results for that column in a straightforward query. Help. My Query is: WITH all_tags AS ( SELECT asset_id, tag_name AS all_tags FROM dim_tag JOIN dim_tag_asset dta USING (tag_id) GROUP BY asset_id, tag_name ), policy_set AS ( SELECT asset_id, description AS policy_set FROM fact_asset_policy_rule JOIN dim_policy_result_status dprs USING (status_id) GROUP BY asset_id, description ), policy_rules AS ( SELECT asset_id, title AS policy_rules FROM fact_asset_policy_rule JOIN dim_policy_rule USING (rule_id) GROUP BY asset_id, title ), creds_status AS ( SELECT asset_id, credential_status_description AS creds_status FROM dim_asset_service_credential JOIN dim_credential_status USING (credential_status_id) GROUP BY asset_id, credential_status_description ) SELECT ip_address as "IP Address", host_name as "Hostname", dos.description AS "OS", alt.all_tags as "Tags", ps.policy_set as "Policy Status", pr.policy_rules as "Policy Rule", css.credential_status_description as "Credential Status" FROM dim_asset JOIN dim_operating_system dos USING (operating_system_id) LEFT OUTER JOIN all_tags alt USING (asset_id) LEFT OUTER JOIN policy_set ps USING (asset_id) LEFT OUTER JOIN policy_rules pr USING (asset_id) LEFT OUTER JOIN creds_status css USING (asset_id) Matt

Posted by Matthew Swenk about a year ago